НАЈНОВИ ВЕСТИ

Filip Fidanovski in Oбјективи
3, февруари 2020

Потребна е волја за живот

Во текот на оваа објектив вежба водев многу тешка борба со самиот себе, промените кои ми се случуваа ме потсетија на деновите кога земав дрога, се чувствував слабо, како најголем слабак и мислев дека никогаш нема да можам да функционирам без дроги.

прочитај повеќе...

Зависност

Во Нарконон, ние се обидуваме да се справиме со причините за зависноста, односно се обидуваме да ги откриеме причините кои го натерале поединецот воопшто да посегне по дрога, а целта на програмата е да се добие поединец кој живее живот без дрога.ивот без дрога.

прочитај повеќе...

Откажувањето од дроги е тешко кога си сам…

Пред да дојдам во Нарконон бев тотален хаос… Зависност од хероин, амфетамин, секс, зависна врска, интернет… И згора на тоа депресија до степен секојдневните обврски да ги доживувам како аргатска работа… Туширање – проблем.

прочитај повеќе...

Што е хероин?

Пријатели? Што ќе ти се пријатели ако немаш хероин? Наместо да искочам преку викенд со пријатели и да потрошам 20 евра за искачање ќе си купам хероин. Ќе си седам сама дома и цела вечер ќе се дружам со фолијата.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Приказна за успех
16, декември 2017

Повеќе ништо неможе да ме уништи

Како што започнувавме со вежбата правев се што е можно за да избегам од неа, односно да избегам од фактот дека до сега не сум била способна да отфрлам непотребни работи од животот, односно околината.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
18, ноември 2017

Сега знам како понатаму во животот

Откако го прочистив телото и се стабилизирав во просторот, јас ја изучив книгата за “Надминување на Нестабилноста во Животот”. Од неа научив многу работи кои ќе ми бидат корисни за понатака во мојот живот.

прочитај повеќе...

Фантастичен курс кој ке ми помогне во справување со личностите и останувањето ослободен од алкохол

Фантастичен курс кој ке ми помогне во справување со личностите и останувањето ослободен од алкохол Со курсот “Надминување на Нестабилноста во Животот“ се стекнав со практично знаење кое ќе биде исклучително корисно во мојот живот.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
28, октомври 2017

Имам огромни придобивки!!!!!!!!!

Имам огромни придобивки!!!!!!!!! Пред да започнам со Нарконон Програмата имав проблем со самоконтрола. Брзо се нервирав и лесно избувнував. Бев свесен за овие мои потешкотии и очекував дека ќе ги надминам со овој дел од програмата; но она што следуваше ги надмина сите мои очекувања.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
17, октомври 2017

Jас одлучувам за мојот живот

Стабилизиран. Да, денеска со сигурност можам да кажам дека сум стабилизиран во просторот. За тоа се заслужни вежбите кои ги правев. Со помош на овие вежби јас си повратив голем број на изгубени способности, но исто така се здобив и со многу други кои понатаму ќе ми користат во животот.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
16, октомври 2017

Не Се Срамам Од Моето Минато

Животот секој од нас го живее на различен начин, но сите нас не сплотува едно нешто—ЉУБОВТА. Љубовта е најмоќна, таа ми помогна кога ми беше најтешко да станам, да се исправам и да продолжам.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Животот е краток и треба максимално да го живееме

Поспособен за да успеам

Невозможното го направив возможно и се извадив од жив пекол

Конечно сум сигурен дека можам да живеам без дроги!

Победи од Детоксикацијата - Нов Живот

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ